- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg rajčat
- 1/2 paličky česneku
- 1 malý rajský protlak
- 100 g uzeného špeku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 kostky cukru
- máslo
- 500 ml vývaru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže (v místě stopky), spaříme vařící vodou a prudce ochladíme ve studené vodě. Sloupneme je a nakrájíme na kostičky.
-
Polovinu česneku nakrájíme na plátky a společně s pokrájeným špekem osmahneme na lžíci másla. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem.
-
Přidáme rajčata, rajský protlak pro barvu, cukr a prolisovaný zbytek česneku.
-
Vaříme do rozvaření rajčat, dochutíme solí, pepřem a případně cukrem. Kdo má rád, přidá černé olivy.
Kuchařka: Eliza