Suroviny
1-2 porce
- 1 mořský jazyk
- 1/2 hrneku mouky hladké
- voda podle potřeby
- sůl
- 1 nasekaná cibule šalotka menší
- 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kousky
- 1 cm zázvoru pokrájeného nadrobno
- 1 chilli paprička nebo feferonka
- 1 lžíce rybí omáčky nebo soli
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce tamarindového džusu juice (nemusí být)
- 1 lžička sezamového oleje
- rostlinný olej na smažení
- koriandrová nať
- limetka
- pepř
Postup přípravy receptu
-
My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime – ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si pomahame zufanou – oblievame rybu horucim olejom do zlatista. ( fotenie nie je moc vhodne prska …) Odlozime na papierovu servitku
-
Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu , cesnak, zazvor a chilli , lahkou sojovou a trochou tamarindoveho juice a ochutime rybacou omackou ( ta len pre tych co ju mozu )inak klasicky dame sol a korenie.
-
Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.
Poznámka od kuchařky
V azii vam na ulici vyprazia celu rybu na rychlo alebo aj takto obalenu v jednoduchom cesticku rychle a vyborne.
PS: tychto „placatic“ ryb je viac podobnych druhov v europe myslim skor platyz ale ja nie som rybar.