Suroviny
            4-6 porcí
							
    
- 4 ks chlazených krůtích biskupů
- 1/4 másla
- 1 kostka zlatého slepičího bujonu
- 200 g zakysané smetany
- 200 g bílého jogurtu – Activia bifidus essensis
- 4 sterilované okurky – Corničonky pikantní
- hotová jíška na zahuštění
- voda
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
- 
Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit. 
- 
Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální – nutné množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou. 
- 
Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme, trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky. 
- 
Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce, teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. Jako příloha by se mohly hodit vařené brambory, nebo houskový knedlík. 
Poznámka od kuchařky
Sice chápu, že mnoho čtenářek udělá fůůůůj a blééééé, ale tento sortiment byl běžně v prodeji. Tak na co asi? Co už s tím? Možná pro psy? Jenže já jsem si fakt pochutnal. http://clupmi.blog.cz
 
            