Barevné vepřové s křenovým dipem

58
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky vepřové krkovice nebo vepřové plece
sůl
pepř
olej
2 menší kyselé okurky
2 lžíce sterilovaných kapií
1/2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička worchesteru
dip:
2 lžíce Majolky®
1 lžíce strouhaného křenu
několik kapek citronové šťávy
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje.

  2. Podlijeme teplou vodou do výše 1/2 cm a dusíme pomalu do změknutí a vypaření tekutiny.

  3. Jakmile se voda skoro odpařená a maso zase začíná chytat barvu, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, kapii a česnek, přidáme kečup, hořčici a worchester a vše společně na mírném plameni přibližně 5 min. restujeme. Maso postupně ve směsi obalujeme a převalujeme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s vařenými máslovými bramborami.

Recept ke mě doputoval emailem, trochu jsem si pozměnila množství jednotlivých surovin, ale neznáměmu autorovi děkuji.