Nadýchaná buchtička s dvojím plněním

59
- reklama -

Suroviny
1 běžný plech

400 g polohrubé mouky
250 ml mléka
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
100 g Hery
3 vejce oddělené na žloutky a bílky
1 sáček prášku do pečiva
štipec soli
větší množství jablek (dala jsem 8 ks)
krystalový cukr (tolik jak máme rádi sladké)
celý mák (kolik kdo chce)
Drobenka:
hrubá mouka
krystalový cukr
máslo (nebo Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si ušleháme žloutky s cukrem a Herou, pak vsypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vše zalijeme vlažným mlékem a zvolna ušleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zašleháváme do těsta po lžících. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem.

  3. Připravíme si do mísy větší množství jablek, okrájíme je a nakrájíme na čtvrtky a pak plátky, které promícháme s krystalovým a vanilkovým cukrem a rozložíme po celém těstě. Jablka posypeme celým mákem a navrch dáme drobenku z mouky, másla a cukru.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-30 minut na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Těsto jsem kdysi někde četla a s ostatním jsem improvizovala. Kombinace jablek a máku je moc dobrá.