
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- 350 g vepřové plece
- 450 g hlávkového zelí (asi 1/2 menší hlávky)
- 180 g těstovin
- sádlo nebo olej
- sůl
- kmín mletý
- kmín celý
- trochu octa
- trochu cukru
- 1/2 kostky bujónu (používám Natur od Vitany)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a na sádle, nebo oleji opečeme, pak osolíme, přidáme trošku mletého kmínu a podlijeme vodou, ale jen trochu, aby se maso udusilo ve vlastní šťávě.
-
Když je měkké, přendáme si ho do misky a do šťávy dáme nakrájené zelí, osolíme, přidáme trošku octa a cukru a rozdrobíme bujón (kdo chce, může vynechat, ale má to lepší chuť), když je třeba ještě trochu podlijeme – musí tam zůstat šťáva – a dáme dusit.
-
Do měkkého zelí přidáme uvařené těstoviny, vrátíme maso, promícháme a ještě trochu prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Recepty na těstoviny se zelím tu jsou, ale tenhle jsem nikde nenašla.
Já to dělám všechno v tlakáči, je to rychlejší.
Kuchařka: mysulka