Těstoviny se zelím a masem

98
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

350 g vepřové plece
450 g hlávkového zelí (asi 1/2 menší hlávky)
180 g těstovin
sádlo nebo olej
sůl
kmín mletý
kmín celý
trochu octa
trochu cukru
1/2 kostky bujónu (používám Natur od Vitany)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a na sádle, nebo oleji opečeme, pak osolíme, přidáme trošku mletého kmínu a podlijeme vodou, ale jen trochu, aby se maso udusilo ve vlastní šťávě.

  2. Když je měkké, přendáme si ho do misky a do šťávy dáme nakrájené zelí, osolíme, přidáme trošku octa a cukru a rozdrobíme bujón (kdo chce, může vynechat, ale má to lepší chuť), když je třeba ještě trochu podlijeme – musí tam zůstat šťáva – a dáme dusit.

  3. Do měkkého zelí přidáme uvařené těstoviny, vrátíme maso, promícháme a ještě trochu prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Recepty na těstoviny se zelím tu jsou, ale tenhle jsem nikde nenašla.

Já to dělám všechno v tlakáči, je to rychlejší.