
Suroviny
20 porcí
- Těsto na bufflery:
- 65 g cukr krystal
- 115 g hladká mouka
- 3 vejce(90 g žloutky+150 g bílky)
- voda
- Krém:
- 1 máslo ( 250 g )
- 500 ml mléko
- 2x vanilkový puding
- kakao
- cukr dle chuti
- Na zdobení:
- potahovací hmota K2 nebo domácí falešný marcipán
- kakao
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Žloutky smícháme s vodou, stačí 2 polévkové lžíce a přimícháme 2 polévkové lžíce mouky. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu a postupně přidáváme zbytek mouky. Těsto lehce obracíme, aby sníh nespadl.
-
Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou hromádky těsta a snažíme se tvarovat do bochánků. Raději malé, ale vysoké. Těsto se při pečení mírně rozjede, klademe od sebe v dostatečném rozestupu. Pečeme na 180 stupňů při OTEVŘENÉ TROUBĚ!!! dokud nezezlátnou. Málo upečený buffler se uprostřed propadne.
-
Na krém si uvaříme hustý puding a do horkého zašleháme změklé máslo. Cukr a kakao každý dle chuti.
-
Upečené a vychladlé bufflery spojíme kakaovým krémem tak, abychom dostali kouli – bramboru. Alespoň na hodinu dáme vychladit.
-
Potahovací hmotu nebo falešný marcipán rozválíme na tenoučký plát a vychlazené brambory jím potahujeme. Brambory řádně vyválíme v kakau a klademe marcipánovým švem dolů do papírových cukrářských košíčků.
Poznámka od kuchařky
Brambory chutnají téměř jako ty kupované, jen je mám maličko velké… Recept mi poskytla kamarádky maminka. Bohužel fotopostup chybí, spěchala jsem.









