Lokše se sójovou směsí

50
- reklama -

Suroviny

Směs:
250 g vařené sóji
200 g měkkého salámu
1 pórek
olej
100-150 g rajčatové omáčky (pyré)
2 hrsti mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, kapie)
sůl
pepř
Lokše:
1,5 kg brambor uvařených ve slupce
1 vejce
sůl
350-450 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Zmes : Na oleji opražíme na kolieska narezaný pór a na kocky narezanú salámu. Pridáme zeleninu, uvarenu sóju, pyré, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Lokše : Zemiaky najemno nastrúhame alebo pretlačíme a s vajíčkom, múkou a soľou vypracujeme cesto. Z neho vyvaľkáme lokše a na suchej platni upečieme z oboch strán.

  3. Horúce lokše naplníme teplou sójovou zmesou a podávame.

Poznámka od kuchařky

Sóju namáčame v studenej vode aspoň 12 hodín. Potom varíme, kým nie je mäkká ( v tlakovom hrnci 30 minút ).

Nevaríme dlhšie, pretože sója naspäť stvrdne.