
- reklama -
Suroviny
- 3 balení piškotů
- 3 kelímky zakysané smetany
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 4 vanilkové cukry
- jahody (případně jiné ovoce)
- dortové želé (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry.
-
Dortovou formu vyložíme folií a naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme suroviny. Pokud končíme piškoty, pokapeme je šťávou z kompotu nebo rumem, ať zvláční.
Pokud končíme ovocem nebo krémem, použijeme dortové želé. -
Dáme do chladničky min. na 2 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Piškotová kuchařka Opavia
Kuchařka: Irule