
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Cibule 100 g
- Olej 2 PL
- Pravá svíčková 400 g
- Solamyl 1 PL
- Rajčatový protlak 50 g
- Žampiony čerstvé 200 g
- Sůl
- Pepř mletý
- Rýže vařená 800 g
- Sýr strouhaný 100 g
- Voda
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme.
-
Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a orestujeme do zlatova.
-
Pak přidáme maso a žampiony a znovu opečeme.
-
Nakonec dáme protlak, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou.
-
Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem.
-
Podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Poznámka od kuchařky
svíčková se používá z palce nebo ze špičky, je to ořez když děláte steaky 🙂
Kuchař: Fantom