- reklama -
Suroviny
4 porce
- Vepřové plece – 4 větší řízky
- soli
- 2 lžičky kari koření
- 4 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru (zázvoru)
- 500 g brambor
- 250 g hrášku
- 30 g másla do pyré
- mléko dle potřeby
- máslo na opékání masa
Postup přípravy receptu
-
Mäso mierne naklepeme a osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným zázvorom a na panvici opečieme z oboch strán. Podusíme vo vlastnej šťave.
-
Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme z mlieka a masla jemné pyré.
-
Do masla, ktoré rozpustíme, zamiešame kari korenie a až potom dáme do kaše.
-
Mrazený hrášok varíme 5 minút, rozmixujeme a prisolíme.
Mäso podávame s kari pyré a hráškovým pyré.
Kuchařka: Danculka