Španělský rendlík s fazolkami

88
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g čerstvých nebo mražených fazolek
1-2 barevné papriky (červená, žlutá) nejlépe silnostěnné
400 g brambor
vývar
2 cibule
sůl a pepř případně další koření, vše podle chuti
1-2 stroužky česneku
200 g uzeného masa
olej
Pro jednu osobu (jak si to dělám já):
asi 100 g čerstvých nebo mražených fazolek
½ červené papriky
cca 80 g brambor
vývar (třeba z kostí)
½ cibule
sůl a pepř
malý stroužek česneku
50 – 100 g uzeného masa (nebo jiné uzeniny)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kostičky masa a brambor a vše opečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme vývarem z kostí, osolíme, opepříme, případně přidáme další oblíbené koření (např. chilli) a asi 1/4 hodiny vaříme. Přidáme fazolkové lusky nakrájené asi na 1 -2 cm kousky a papriky pokrájené na proužky a vaříme dalších 15 minut.
    Můžeme přidat i zeleninu podle chuti a zásob, např. lilek či cuketu na kostičky nebo hned na začátku přidáme pokrájený kedluben nebo drobněji pokrájený květák a pod. Pak je pokrm pokaždé trochu jiný.

  3. Jídlo chutná téměř s čímkoliv, já nejraději jen s tmavým chlebem. Rychlý oběd nebo večeře!

Poznámka od kuchařky

Zdroj : TV portál o vaření televize Nova – Novatext (upraveno)

Proč jídlu byl přisouzen přídomek „Španělský“ to nevím, já tam nic španělského nevidím, ale název je to hezký, tak proč ne?