Rychlá rýže na večerní zobání místo chipsů

82
- reklama -

Suroviny
i 4 osoby

4 pytlíky rýže
kari koření
2 cibule
jarní směs mražená
2 kostky bujonu ( dle chuti)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Povařím rýži dle návodu ve vodě se solí s kari kořením a nechám okapat.

  2. Vezmu velkou pánev a naliji do ní olej. Nechám chvíli a nasypu na drobno nakrájenou cibulku a podusím. Pak přisypu jarní směs a dusím, dokud zeleninka nezměkne. Klidně podleji ještě jednou vodou.

  3. Pak přidám krásně žlutou rýži od kari a smíchám na pánvi se zeleninou.

  4. V rychlovarné konvici uvařím půl litru vody a zaliji v hrnci 2 bujony za stálého míchání. Vzniklý vývar pak naliji na směs na pánvičce a míchám, dokud se voda nevypaří – cca 5 minutek.

Poznámka od kuchařky

Je to opět rychlé, lehké, jako hlavní chod i jako příloha. Můžete použít jakoukoliv zeleninku z mrazáku, kterou tam máte dýl. Kari dodá rýži krásnou zlatou barvu.