Suroviny
- 300 g mladé cukety
- 3 velké cibule + 1 menší
- 2-3 střední brambory
- 100 g špeku
- ocet
- cukr
- sůl
- kmín
- pepř
- trochu oleje
- —-
- králičí kousky na polévku (hřbety, přední běhy)
- kořenová zelenina
- cibule
- bobkový list
- kuličky nového koření
- celý pepř
- česnek
- čerstvý libeček
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z králičích dílů, zeleniny a koření uvaříme klasický vývar. Měkké maso obereme od kosti a natrháme vidličkou. Uchováme v teple.
-
Tři cibule nakrájíme na proužky, cuketu i se slupkou nastrouháme nahrubo, brambory najemno. Cibuli necháme na trošce oleje krátce zpěnit.
-
Přidáme cuketu a brambory. Orestujeme a přilijeme asi 2-3 naběračky vývaru z králíka. Podle toho, jak chceme mít zelí husté. Brambory to dokonale zahustí
-
Přidáme sůl, kmín a vaříme cca 8-10 minut do měkka. Dochutíme octem a cukrem. Poslední cibuli nakrájíme i se špekem na kostičky. Špek vyškvaříme, přidáme cibuli a orestujeme dozlatova.
-
K usmažené cibuli přidáme obrané maso a lehce opečeme. Vše přidáme do zelí a naposledy dochutíme. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Zbylý vývar použijeme na polévku třeba s knedlíčky. https://www.toprecepty.cz/recept/56922-kralici-vyv…