
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 2-3 hrsti špaldové mouky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rozšlehaná vejce
- 2 litry hovězího vývaru (nebo masox)
- malou lžičku zázvoru
- 1 lžíci tekuté Vegety originál
- sůl
- zelená část lahůdkové cibulky
- 1/4 sáčku mražené zeleniny (nebo trochu co máte rádi)
- malá lžička zázvoru
- trošku oleje
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem, nasypeme špaldovou mouku, opečeme jí a pak přidáme rozšlehaná vajíčka a stále mícháme až jsou vejce ztuhlá a vypadá to jako strouhání do polévky.
-
Zalijeme vývarem a necháme 15 minut vařit.
-
Přidáme zeleninu a vaříme chvíli, aby nám zelenina zůstala křupavá (tak 10 minut), ochutíme solí, tekutou Vegetou a na talíři ozdobíme pokrájenou zelenou částí.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem hodně rychlou polévku a taky byla ani ne za 1/2 hodiny a byla velmi dobrá s tou špaldovkou obvzlášť! Zeleninu si můžete dát, jakou máte rádi, ne však moc.
Kuchařka: Bibinka