Špaldovka za pár minut

66
- reklama -

Suroviny
2 litry

2-3 hrsti špaldové mouky
1 cibule
3 stroužky česneku
2 rozšlehaná vejce
2 litry hovězího vývaru (nebo masox)
malou lžičku zázvoru
1 lžíci tekuté Vegety originál
sůl
zelená část lahůdkové cibulky
1/4 sáčku mražené zeleniny (nebo trochu co máte rádi)
malá lžička zázvoru
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem, nasypeme špaldovou mouku, opečeme jí a pak přidáme rozšlehaná vajíčka a stále mícháme až jsou vejce ztuhlá a vypadá to jako strouhání do polévky.

  2. Zalijeme vývarem a necháme 15 minut vařit.

  3. Přidáme zeleninu a vaříme chvíli, aby nám zelenina zůstala křupavá (tak 10 minut), ochutíme solí, tekutou Vegetou a na talíři ozdobíme pokrájenou zelenou částí.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem hodně rychlou polévku a taky byla ani ne za 1/2 hodiny a byla velmi dobrá s tou špaldovkou obvzlášť! Zeleninu si můžete dát, jakou máte rádi, ne však moc.