
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřového plecka ( krkovička, kotleta)
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 500 g kysaného zelí
- 200 g ječných krup
- 2 sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu (střední velikost)
- 1 cibule
- cukr
- bobkový list
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké půlkroužky. Vše opečeme dohněda a poté přidáme kysané zelí, promíchané s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
-
Zároveň uvaříme v osolené vodě ječné kroupy doměkka. Přidáme je k masovo – zelné směsi i s trochou vody (šlemu), ve které se vařily, promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
V původním receptu z knihy 2000 nejlepších receptů obsahuje tento pokrm jiné množství ingrediencí a je podávaný s vařenými bramborami.
Kuchařka: Eliza