Vepřové, zelí a kroupy – variace na estonské kapsad mugli

81
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřového plecka ( krkovička, kotleta)
100 g anglické slaniny vcelku
500 g kysaného zelí
200 g ječných krup
2 sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu (střední velikost)
1 cibule
cukr
bobkový list
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké půlkroužky. Vše opečeme dohněda a poté přidáme kysané zelí, promíchané s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.

  2. Zároveň uvaříme v osolené vodě ječné kroupy doměkka. Přidáme je k masovo – zelné směsi i s trochou vody (šlemu), ve které se vařily, promícháme a dodusíme doměkka.
    Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

V původním receptu z knihy 2000 nejlepších receptů obsahuje tento pokrm jiné množství ingrediencí a je podávaný s vařenými bramborami.