Tvarohový koláč s ovocem

116
- reklama -

Suroviny
12 porcí

375 ml mléka
špetka soli
100 g krupice
3 vejce
1 citrón
50 g změklého másla – Hery
max 750 g ovoce
125 g cukru
1 KL vanilkové dřeně (můžete nahradit vanilkovým či skořicovým cukrem, ale musíte zachovat celkovou gramáž cukru)
300 g tvarohu (staniol)
50 g hladké mouky
1 KL prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit mléko se špetkou soli. Přidáme krupici, pořádně mícháme, aby nevznikly žmolky. Krupici necháme nabobtnat, poté ji vypneme a necháme zchladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Utřeme změklé máslo s cukrem a citrónovou šťávou i kůrou. Poté po jednom vmícháme žloutky. Poté i krupičnou kaši a nakonec tvaroh.

  3. Troubu zapneme na 160°C. Připravíme si ovoce. Do tvarohové hmoty prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh z vaječných bílků. Všechno pořádně zamícháme. Ovoce buď můžeme zamíchat do směsi. Nebo jej klasicky klademe navrch.

  4. Použijeme klasickou formu o průměru 26 cm. Nevymazáváme, pouze na dno klademe pečící papír. Pečeme celou dobu při 160°C asi 1 hodinu. Zkoušíme špejlí.

Poznámka od kuchařky

1 ČL = čajová lžička; gramáž cukru záleží na ovoci, které použijete > já jsem použila broskve z konzervy a čerstvé hroznové víno, takže jsem tolik sladit nemusela.

Tento recept mám od své tety. ^^ Moc jí za něj děkuji!