Kuřecí kousky v pepřové omáčce

235
- reklama -

Suroviny

3 stehenní řízky
1-2 jarní cibulky
100 ml smetany ke šlehání
150-200 ml drůbežího vývaru
1 lžíce hladké mouky
1/2-1 lžička čerstvě mletého barevného pepře (nebo podle chuti)
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička mleté papriky
2-3 lžičky nakládaného zeleného pepře
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Zakápneme olejem, přidáme sůl, papriku a mletý pepř. Zamícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté je zaprášíme moukou a zamícháme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici, nakrájenou cibulku i s natí a cca 8-10 minut povaříme.

  3. Do smetany odebereme trochu omáčky, promícháme a vlijeme k masu. Přisypeme zelený pepř a chvíli povaříme. Omáčku dochutíme, měla by výrazně chutnat po pepři.

  4. K omáčce se hodí různé přílohy, těstoviny, rýže, noky hranolky, nebo opečené brambory. My měli bramboráčky.