
- reklama -
Suroviny
- 2 větší kuřecí prsa
- 200 g anglické krkovičky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- staročeské koření
- 1 lžička višňové marmelády (nebo z černých třešní)
- 1 lžice sojové omáčky
- 1 lžička kopru
- olej
- Solamyl
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na malé steaky.
-
Maso osolíme posypeme staročeským kořením, obalíme v krkovičce a spíchneme párátkem.
-
Na pánvi rozpálíme lžici oleje a maso osmahneme z obou stran.
-
Přidáme na malé kousky nakrájené papriky, zalijeme trochou vody a podusíme 10 min.
-
Maso vyjmeme a na pánev do šťávy přidáme marmeládu, sojovou omáčku, kopr a dosolíme.
-
Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a povaříme 10 min.
Poznámka od kuchařky
Byli jsme v jedné restauraci, kde jsem jedla něco podobného, jen s rozdílem v masíčku. Chvilku mi to dalo, než jsem doladila, ale nakonec to je výtečné.
Kuchařka: lemarti