Kuřecí v župánku se směsí

50
- reklama -

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
200 g anglické krkovičky
1 červená paprika
1 zelená paprika
staročeské koření
1 lžička višňové marmelády (nebo z černých třešní)
1 lžice sojové omáčky
1 lžička kopru
olej
Solamyl
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na malé steaky.

  2. Maso osolíme posypeme staročeským kořením, obalíme v krkovičce a spíchneme párátkem.

  3. Na pánvi rozpálíme lžici oleje a maso osmahneme z obou stran.

  4. Přidáme na malé kousky nakrájené papriky, zalijeme trochou vody a podusíme 10 min.

  5. Maso vyjmeme a na pánev do šťávy přidáme marmeládu, sojovou omáčku, kopr a dosolíme.

  6. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a povaříme 10 min.

Poznámka od kuchařky

Byli jsme v jedné restauraci, kde jsem jedla něco podobného, jen s rozdílem v masíčku. Chvilku mi to dalo, než jsem doladila, ale nakonec to je výtečné.