
Suroviny
- 1 balík listového těsta
- mleté maso ochucené na sekanou
- salám Vysočina (Herkules, Inovec)
- plátky šunky
- vajíčko
- kmín
- tymián
- Přesný poměr ingrediencí si nepamatuju..
Postup přípravy receptu
-
Litrovou láhví vína jsem rozválel na pomoučené kuchyňské lince listové těsto, a za občasného ucucnutí obsahu z oné láhve /Rulanda šedá/ vzniklý plát těsta pokryl z jedné poloviny plátky salámů a toho, čemu se říká pizza šunka, druhou polovinu pak zakydal vrstvou mletého masa, klasicky s vejcem, trochou strouhanky, cibulí, česnekem, majoránkou, solí a pepřem…
-
Zamotal ze směru od salámů k masu, položil na plech krytý pečícím papírem, potřel rozkvedlaným vejcem, hustě posypal kmínem, přidal pár snítek drceného tymiánu a strčil do trouby.
-
Pečení jsem hlídal při konzumaci zbytku láhve, dopití se krásně skloubilo se zlatou barvou zavinutce. Budu dělat častěji, sklidilo to úspěch. Bohužel, hlavní pomůcka při výrobě mi byla zapovězena a dostal jsem jako dar klasický váleček na těsto…