![Krémová kukuřičná polévka s křupavou tortillou od Nigelly Lawson_5ffad9fd6a19d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kremova-kukuricna-polevka-s-krupavou-tortillou-od-nigelly-lawson_5ffad9fd5a5eb.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1000 g kukuřice zmrazenou rozmrazíme
- 3 jarní cibulky (zbavené kořínků a příčně rozpůlené)
- 1 stroužek česneku (oloupaný)
- 35 g semolinové mouky
- 1500 ml zeleninového vývaru (připraveného z kostky)
- 400 g mírně solených kukuřičných chipsů
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- 2 dlouhé červené chilli papričky zbavené semen a nakrájené nadrobno
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
Kukuřici, jarní cibulku, česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši.
-
Směs přendáme do hrnce, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, částečně přiklopíme poklicí a mírně vaříme 10 minut.
-
Mezitím rozprostřeme čipsy na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhaným sýrem. Vsadíme na 5-10 minut do trouby, aby sýr roztál.
-
Polévku rozlijeme do misek a do středu navršíme kopečky čipsů. Posypeme čili papričkou.
Poznámka od kuchařky
Recept z kuchařky Vaříme expres od Nigelly Lawson
Kuchařka: Beata.44