Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

65
- reklama -

Suroviny
cca 8, podle toho, jak si koláč rozkrájíte

100 g moučkového cukru
50 g mletých mandlí
2 velké lžíce hladké mouky
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání (stačí i jeden kelímek)
400 g jahody či jiného sezónního ovoce
máslo
mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce spolu s cukrem řádně ušlehejte (nejméně 15 min, opravdu to nejde ošidit!)


    Zobrazit celý recept

  2. Do směsi přidejte mandle, mouku a pomalu přilévejte smetanu. Pečlivě zamíchejte.

  3. Část ovoce položte na dno formy a přelijte těstem (pokud používáte jahody, velmi pořádně je osušte, jinak se vám stane to, co vidíte na fotu níže, koláč se promočí a bude nízký!).

  4. Zbytek ovoce položte navrch.

  5. Pečte na 180°C cca 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Koláč je opravdu úúúúúúúúúúúúžasný, ale opravdu nezapomeňte vysušit jahody, jinak bude tak nízký jako u nás. Ale i přes to byl táááááááákhle neodolatelný 🙂