
- reklama -
Suroviny
- 42 g kvasnic
- 3 lžíce smetany
- 2 bílky
- 1 malá cibule
- olej
- 2 lžíce hrašky pikantní
- 3 lžíce hrubé mouky
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit.
-
Poté odstavíme z ohně, vmícháme důkladně bílky, a lžíci smetany, metličkou prošleháme do hladké kaše a vrátíme na oheň.
-
Za stálého míchání necháme ztuhnout a dáme trochu vychladit. Poté vmícháme sůl, 2 lžíce smetany, hrašku, mouku a nadrobno nasekanou petrželku.
-
Prohněteme hladkou pevnou hmotu, že které tvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího vývaru.
Poznámka od kuchařky
Z přípravy kynutého těsta mi zbyly bílky, kvasnicím končilo datum a hraška vyčítavě stála ve skříni a čekala na svou příležitost….výsledkem jsou jemné knedlíčky do polévky.
Kuchařka: isindy