Kvasnicovo-bílkové knedlíčky s hraškou

82
- reklama -

Suroviny

42 g kvasnic
3 lžíce smetany
2 bílky
1 malá cibule
olej
2 lžíce hrašky pikantní
3 lžíce hrubé mouky
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit.

  2. Poté odstavíme z ohně, vmícháme důkladně bílky, a lžíci smetany, metličkou prošleháme do hladké kaše a vrátíme na oheň.

  3. Za stálého míchání necháme ztuhnout a dáme trochu vychladit. Poté vmícháme sůl, 2 lžíce smetany, hrašku, mouku a nadrobno nasekanou petrželku.

  4. Prohněteme hladkou pevnou hmotu, že které tvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího vývaru.

Poznámka od kuchařky

Z přípravy kynutého těsta mi zbyly bílky, kvasnicím končilo datum a hraška vyčítavě stála ve skříni a čekala na svou příležitost….výsledkem jsou jemné knedlíčky do polévky.