- reklama -
Suroviny
2 porce
- uzená kýta pražská
- brambory
- cibule
- olej nebo sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory. Jak je uvařit správně se podívejte na odkaz v poznámce.
-
Uzenou kýtu vyjmeme z vakuového obalu, opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev se sádlem nebo olejem.
-
Za neustálého míchání smažíme do zlatova. Jakmile máme „barvu“, tak musíme pánev stáhnout z plemene a nejlépe zchladit ve studené vodě, aby se cibulka dále nesmažila (mohla by zčernat!).
-
Uvařené brambory zcedíme a rozšťoucháme spolu s osmaženou cibulkou.
-
Na pánev dáme „oprančit“ kýtu.
Jako přílohu můžeme podávat sterilovaný okurek, „čalamádu“ nebo kompot.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: clupmi