
- reklama -
Suroviny
3 porce
- lososové podkovy nebo kousky
- citronová šťáva
- sůl
- 100 g plátkového uzeného sýra (30% Eidam), nemusí být
- hrst kopru
- máslo nebo olej na vytření pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Lososa si připravíme na porce, opláchneme, vysušíme a osolíme. Pekáček si vytřeme máslem, lososa poskládáme a postříkáme citronovou šťávou. Pak dost posypeme koprem, podlijeme 100 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Pokud se nám voda úplně vypeče, můžeme jí zase trochu přidat. Když je losos upečený, vypneme troubu a naskládáme (natrháme) na něj uzený sýr, který je možno vynechat a do vypnuté trouby dáme zpět, aby sýr roztál a můžeme jít hodovat.
Poznámka od kuchařky
Jelikož je losos sám o sobě moc dobrý, nechtěla jsem ho nijak kořenit a tak kopr se s ním přímo snoubil a sýr jen zvedl chuť. Moc jsme si pochutnali!
Kuchařka: Bibinka