
Suroviny
16 jednohubek
- 2 balení Hermelínu (nebo Camembertu)
- 100 g ořechů (mletých)
- 1-2 lžíce másla
- brusinková zavařenina
- hrozny (na zdobení)
Postup přípravy receptu
-
Kulaté sýry rozřízneme 2x vodorovně (nožem jsem si naznačila řezy a na rozříznutí jsem použila rybářský vlasec – jde to lépe, než nožem).
-
Mleté ořechy smícháme s máslem a naplníme sýry. Mírně je stlačíme, zabalíme do folie nebo alobalu a dáme do ledničky ztuhnout – vydrží v ledničce takto i pár dní.
-
Z lednice je vyndáme až před použitím a krájíme na 6 nebo 8 jednohubek z jednoho sýru. Dělala jsem jich 8, doporučuji krájet od vnějšího okraje směrem se špici (viz foto).
-
Zdobíme brusinkovým kompotem nebo hroznovým vínem a podáváme k vínu, či pivu. Hodí se k tomu i na kolečka nakrájené rohlíky nebo bageta.
Poznámka od kuchařky
Tyto jednohubky jsem kdysi ochutnala na nějaké párty a teď jsem na tento recept narazila v jednom velikonočním časopise, tak jsem ho zrealizovala pro Vás.
Dobrá vychytávka k sýrům – viz komentář Helly 2.4.2011