
- reklama -
Suroviny
- 250 g vařené rýže
- 1 vejce
- 30 g bylinkové Lučiny
- 2 toustové chleby nebo jeden rohlík
- kávová lžička Vegety bez glutamátů
- špetka pepře
- pažitka
- petrželka
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Tousty zbavíme kůrky nebo rohlík okrájíme a necháme v mixéru a nebo el. mlýnku nadrtit na jemnou drť.
-
Do misky dáme vařenou rýži, vejce, lučinu, vegetu, koření, bylinky a drť. Nejlépe rukou pěkně vypracujeme a necháme 5min odležet.
-
Mezitím dáme vařit osolenou vodu a pomocí lžiček tvarujeme nočky a necháme je cca 5-7 minut vařit.(hezky vyplavou)
-
Hotové je sedíme a přidáme k polévce.
Dají se vařit i v polévce, ale ta pak se trošku zakalí.
Poznámka od kuchařky
Z časopisu Recepty-co dům dal
Kuchařka: srettka