Suroviny
- porce kapra
- 1/3 až 1/2 kostky másla
- 2 až 3 papriky
- 1 cibule
- rajčata
- sůl
- hladká mouka
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme máslo, než se úplně rozpustí přidáme nakrájené papriky.
-
Asi po 3 minutách rozložíme na papriky kolečka cibule. Papriku a cibuli nemícháme.
-
Osolené porce kapra obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou.
-
Po 5 minutách mírného dušení vložíme na papriku s cibulí obalené porce kapra.
-
Do mezer mezi porcemi kapra vložíme nakrájená rajčata.
-
Rybu dusíme podle velikosti porcí po každé straně asi 4 až 6 minut.
-
Na talíř dáme porci kapra se zeleninou a přelijeme šťávou.
Podáváme s chlebem či vekou.
Poznámka od kuchařky
Autorem receptu je pan Bedřich Hála z Klánovic.Recept pod stejným názvem je v Receptáři vydaném v r.1992.
Pan Hála dodává, že stejným způsobem se může připravovat candát, štika , bolen či lín.Možná by se mohl použít i pangasius.
Je to jednoduchá a rychlá úprava. Kapra podle tohoto receptu děláme často.