- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřových jater
- 200 g zelených fazolek
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 lžička škrobové moučky
- 1 jablko
- 2 cibule
- 2 rajčata
- olej
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo, játra nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme nadrobno.
Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme. -
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme játra, sůl, pepř a kmín, ppodlijeme troškou vody a restujeme. Po chvíli přidáme jablko, rajčata a fazolky, zalijeme asi 1/4 l bujónu a dusíme do změknutí.
-
V trošce vody rozmícháme škrobovou moučku a játra zahustíme. Pokud chceme mít více omáčky, přilijeme ještě bujón.
-
Dochutíme podle své chuti, můžeme přidat oblíbené bylinky a podáváme s rýží.
Kuchařka: HankaPu