
- reklama -
Suroviny
- 250 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 60 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
- bílý pepř
- 120 ml smetany
- 250 g cizrny z konzervy
- trochu Parmezánu
Postup přípravy receptu
-
V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.
-
Zalijeme chladným vývarem, rozmícháme, přidáme nasekaný špenát, osolíme a opepříme a necháme provařit, aby mouka nebyla syrová.
-
Ke konci přidáme propláchnutou cizrnu a smetanu, prohřejeme. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Helena Rytířová, Nedělní menu
Kuchařka: zizala