Špenátová polévka s cizrnou

68
- reklama -

Suroviny

250 g listového špenátu
2 stroužky česneku
1 menší cibule
60 g másla
2 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar nebo voda
sůl
bílý pepř
120 ml smetany
250 g cizrny z konzervy
trochu Parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.

  2. Zalijeme chladným vývarem, rozmícháme, přidáme nasekaný špenát, osolíme a opepříme a necháme provařit, aby mouka nebyla syrová.

  3. Ke konci přidáme propláchnutou cizrnu a smetanu, prohřejeme. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Helena Rytířová, Nedělní menu