
Suroviny
4 porce
- 600-800 vepřové plece
- 2 větší cibule
- 3 barevnější úzké a delší čerstvé papriky
- 1 vrchovatá lžíce mleté papriky
- 2 lžíce Provensálského koření
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml 30% smetany
- 100 ml zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- citronová šťáva nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové plece si nakrájíme menší medailonky, trochu naklepeme, osolíme a posypeme provensálským kořením.
-
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, opečeme jí v hrnci na oleji, pak přidáme mletou papriku, hned medailonky a necháme které necháme opéct z obou stran, zalijeme menším množstvím vody, osolíme a dusíme.
-
Pokud je třeba, doléváme vodu.
-
Zatím co se nám maso dusí, nakrájíme si papriky na proužky, obě smetany si smícháme, přidáme mouku, ještě dolijeme vodou a našleháme.
-
Až nám maso dost měkne, dáme připravenou papriku, ještě provensálské koření, rozmačkaný česnek, dusíme, až je paprika na skus(ne rozvařená!), zalijeme připravenou záklechtkou ze smetan a mouky, povaříme a mícháme, můžeme dosolit, nebo kdo by chtěl může dochutit citronovou Šťávou.
Poznámka od kuchařky
Další má improvizace, kterou budu zaručeně častěji opakovat a doporučuji vám vyzkoušet. Kdo má rád omáčky, může si přijít na své!