
- reklama -
Suroviny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 PL hořkého kakaa
- 150 g jemně nastrouhané hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.
Pak už jen poléváme, buď na roštu a nebo dát kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu.
Nalít a pak nakláněním polevu rozehnat rovnoměrně po celé ploše. Následně nechat v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie.
Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.
———-
vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady…
————–
na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz
Kuchařka: srettka