
Suroviny
tak na 6 topinek
- 3 vajíčka
- 2 lžíce smetany
- plátek másla
- 1 větší tavený sýr
- kus nivy
- 3 stroužky česneku (nebo sušený)
- 1/2 cibule
- 50 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- pažitka
- libeček
- medvědí česnek
- kečup
- kousek pórku
- Cherry rajčátka
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si rozpustíme máslo, na něm osmažíme drobně nakrájenou cibulku, na kterou nalijeme rozšlehaná osolená a opepřená vajíčka se smetanou, mícháme až nám ztuhnou.
-
Do horkých nastrouháme nivu, až nám vajíčka trochu zchladnou, přidáme tavený sýr natrhaný na kousky, nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, propasírovaný česnek, nakrájený medvědí česnek, všechno rozmixujeme ručním mixerem.
-
Do pomazánky ještě vmícháme nasekaný libeček, pažitku a můžeme dosolit. Mažeme na topinky, zakapeme kečupem, posypeme pórkem, který nakrájíme na kolečka a navrch posadíme 1/2 rajčátka. Zdobit se dá podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Na pomazánku jsem si vzpomněla z dávné doby, kdy jsme jí dělali často a někdy jsme do ní přidávali třeba droždí, nebo ostřejší hořčici. Recept není žádné umění, ale ta pomazánka na topinkách je báječná večeře, tak se můžete inspirovat!