
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 5 plátků krkovice
- 5 plných lžic hladké mouky
- 2 rovné lžíce Vegety nebo Harmony „žlutého koření“
- 1 rovná lžíce sušené majoránky
- 1 rovná lžíce sušené bazalky
- 1 rovná lžička sušeného česneku
- 1 špetka pepře
- 1 rovná lžíce mleté sladké papriky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme.
-
Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme).
-
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté podlijeme vařicí vodou do úrovně masa (neutopit) a přikryté podusíme za občasného dolití horké vody, cca 20 minut.
-
Ke konci necháme odpařit do požadovaného množství. Podle chuti dosolíme. Omáčku – sos již není třeba zahušťovat, vezme si mouku z masa.
Podáváme s bramborem, kaší, knedlíky, rýží či těstovinami…podle chuti, hodí se vlastně ke všemu.
Kuchařka: isindy









