Zapečené přílohové brambory s Texas kořením a bylinkama

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

brambory
sůl
máslo
koření Texas
římský kmín
bazalka
libeček
pažitka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme ve slupce tak napůl, aby nebyly úplně měkké, scedíme je, necháme trochu vychladnout, abychom je udrželi v ruce a oloupeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Plech si vymažeme máslem a připravíme brambory tak, že každou přeřízneme napůl a krájíme plátky tak 1 cm tlusté rovnou na plech.

  3. Osolíme, posypeme kmínem, bazalkou, libečkem, Texas kořením, pažitkou a česnekem v prášku.

  4. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, jak máme rádi, trochu křupavé.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem brambory ne úplně všední ke grilovanému masu a měly hodně dobrou chuť, že by se daly jíst i samotné, třeba s kyškou ap., proto sem recept dávám jako inspiraci kombinací koření s bylinkama.