
- reklama -
Suroviny
- Brambory (množství dle pekáčku, ve kterém budete zapékat),
- 4 uvařená vajíčka
- 1/2 pórku (já měla mražený – tak 2-3 hrstě)
- 2 debrecínské párky
- 2 malé cibule
- 100 g eidamu
- 1 smetana 12% (ta žlutá)
- 2 plátky hery nebo jiného tuku
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky.
-
Přidáme pórek, další vrstvu brambor a párek nakrájený na kolečka.
-
Pokračujeme s další vrstvou brambor.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a posypeme jí brambory.
-
Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky a nasypeme na cibuli.
-
Nastrouháme si eidam a hustě posypeme vajíčka.
-
Nahoru dáme 2 plátky másla a dáme péct na 200°C asi hodinku, hodinku a 10 min – prostě doměkka. Asi po půl hodince pečení – když začne sýr růžovět – zalijeme smetanou a dopékáme.
Kuchařka: Boubelinda