Pečená přílohová zelenina

53
- reklama -

Suroviny

Brambory
Mrkev
Cibule
Česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce omyjeme, pokud máme větší překrojíme je na půlky. Menší mrkve rovněž řádně očistíme a necháme je vcelku. Cibuli oloupeme a přepůlíme. Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky, neloupeme. Vše vložíme do pekáčku, posolíme, popepříme, přidáme oblíbené koření (např. tymián), mírně zalijeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C do změknutí. Podáváme jako přílohu k různým pečeným masům anebo i samostatně.

Poznámka od kuchařky

Na obrázku vidíte rovněž pečenou červenou řepu, kterou si připravíme tak, že celou omytou řepu ve slupce zabalíme do alobalu a pečeme 2 hodiny na 200°C. Upečenou řepu necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a podáváme pokapanou citrónem a olivovým olejem.