Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí

50
- reklama -

Suroviny

uzené maso
(vývar z uzeného masa asi 2 litry)
1 cibule
1 bobkový list
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
2 větší mrkve
brokolice (cca 10 růžiček)
asi 100 g hub mražených nebo čerstvých
1 vejce
1 KL kmínu
1 stroužek česneku
hrst libečku
hrst zelené petrželky
Harmonie chuti (koření na polévky)
hrst domácích vlasových nudlí (i jinou těstovinovou zavářku)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, pepřem téměř doměkka (asi 30 min. dle druhu masa). Přidáme očištěnou mrkev a brokolici, libeček a petrželku a dovaříme – cca 10 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Vedle v kastrolku si na másle uděláme klasickou smaženici, podusíme houby, přidáme, vejce, kmín a jen mírně osolíme.

  3. Smaženici přidáme do polévky, prohřejeme a zavaříme nudle – 4 minuty, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme dle naší chuti a sporák vypneme, necháme propojit chutě.

Poznámka od kuchařky

Recept vznikl ze zbytků původního jídla, které vařil manžel (Uzené se zeleninou na houbách) – vývar byl hotový, zbylo to uzené maso a zelenina s houbovou smaženicí. Příště dělám cílevědomě, ne ze zbytků, vonělo to a bylo to moc jedlé.

Kuličky koření jsem doslova nepočítala, dala jen orientačně