Suroviny
- uzené maso
- (vývar z uzeného masa asi 2 litry)
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 2 větší mrkve
- brokolice (cca 10 růžiček)
- asi 100 g hub mražených nebo čerstvých
- 1 vejce
- 1 KL kmínu
- 1 stroužek česneku
- hrst libečku
- hrst zelené petrželky
- Harmonie chuti (koření na polévky)
- hrst domácích vlasových nudlí (i jinou těstovinovou zavářku)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, pepřem téměř doměkka (asi 30 min. dle druhu masa). Přidáme očištěnou mrkev a brokolici, libeček a petrželku a dovaříme – cca 10 min.
-
Vedle v kastrolku si na másle uděláme klasickou smaženici, podusíme houby, přidáme, vejce, kmín a jen mírně osolíme.
-
Smaženici přidáme do polévky, prohřejeme a zavaříme nudle – 4 minuty, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme dle naší chuti a sporák vypneme, necháme propojit chutě.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikl ze zbytků původního jídla, které vařil manžel (Uzené se zeleninou na houbách) – vývar byl hotový, zbylo to uzené maso a zelenina s houbovou smaženicí. Příště dělám cílevědomě, ne ze zbytků, vonělo to a bylo to moc jedlé.
Kuličky koření jsem doslova nepočítala, dala jen orientačně