Mamčina trojbarevná buchta

351
- reklama -

Suroviny
pro celou rodinku

1.TĚSTO:
30 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
15 dkg moučkového cukru
15 dkg Hery
2 lžíce kakaa
6 lžic studené vody
2. TĚSTO:
3 tvarohy
2 vejce
trošku rumu
trochu mléka (podle hustoty tvarohu)
můžou se přidat i rozinky
3. TĚSTO:
3 vejce (z bílku uděláme sníh)
4 lžíce vody
15 dkg cukru
1/2 prášku do pečiva
20 dkg polohrubé mouky
1/2 sklenky oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučněnýma rukama pak těsto rovnoměrně „rozplácáme“ na vymazaný a vysypaný hlubší plech. Pak rozmícháme tvarohy s vajíčky, rumem a mlékem a směs nalijeme na první tmavé těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků a nalijeme na tvarohovou náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Tento koláč je už od dětství můj nejoblíbenější. Od chvíle co jsem ho upekla manželovi tak je to 1. mezi buchtami i u něj. Fotky dodám až ho zase budu péct 😉