Pstruh jako mandle

79
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 pstruzi
3 lžíce másla
50 g mandlí
šťáva z 1 citronu
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné pstruhy osolíme, do břicha každému vložíme snítku petrželky a vložíme na pekáček s dvěma lžícemi rozpuštěného másla.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C.

  3. Na zbylé lžíci másla opražíme mandle, zakápneme citronovou šťávou a odložíme.

    Pstruhy podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a přelijeme mandlemi se šťávičkou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Hrníčková kuchařka, upraveno.

Překvapilo mne, že tu tato skoro klasika ještě není. Kvalitní ryba vyžaduje co nejjednodušší úpravu, pak je to lahůdka 😉