Halibut v bylinkách

67
- reklama -

Suroviny
2 porce

2-4 porce halibuta (podle velikosti kousků a podle toho, kolik toho sníme)
1/2 citrón (vymačkat šťávu)
cca 2 lžíce olivového oleje
2-3 lístky bazalky
snítka čerstvé majoránky
snítka čerstvého oregána
snítka zelené petrželky
2-3 lístky libečku
sůl (podle chuti-použila jsem mořskou)
1 stroužek česneku
lžíce másla (na pánev)

Postup přípravy receptu

  1. Z bylinek, citrónu, česneku a oleje si uděláme marinádu, kterou potřeme kousky halibuta a necháme odstát aspoň 2 hodiny.

  2. Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany cca 7 min.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mne pořad „Jste to, co jíte“, kde podobně upravovali štiku. Halibut a jak jsem byla poučena vlastně platýz, je prozatím asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy upravovala. Je krásně šťavnatá a milovníci ryb si příjdou na své, ať už si ji upraví jakkoliv podle svého.