
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2-4 porce halibuta (podle velikosti kousků a podle toho, kolik toho sníme)
- 1/2 citrón (vymačkat šťávu)
- cca 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 lístky bazalky
- snítka čerstvé majoránky
- snítka čerstvého oregána
- snítka zelené petrželky
- 2-3 lístky libečku
- sůl (podle chuti-použila jsem mořskou)
- 1 stroužek česneku
- lžíce másla (na pánev)
Postup přípravy receptu
-
Z bylinek, citrónu, česneku a oleje si uděláme marinádu, kterou potřeme kousky halibuta a necháme odstát aspoň 2 hodiny.
-
Pak na rozpáleném másle a zbylé marinádě opékáme z každé strany cca 7 min.
-
Podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Inspiroval mne pořad „Jste to, co jíte“, kde podobně upravovali štiku. Halibut a jak jsem byla poučena vlastně platýz, je prozatím asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy upravovala. Je krásně šťavnatá a milovníci ryb si příjdou na své, ať už si ji upraví jakkoliv podle svého.
Kuchařka: JanaDorazinova