
- reklama -
Suroviny
2 porce
- kuřecí prsa
- 2 hrsti větších listů kopřiv
- Tyrolský sýrový salám
- Eidam (nebo jiný tvrdší sýr)
- sůl
- sušený česnek
- olej
- strouhanka
- vejce
- Solamyl
Postup přípravy receptu
-
Z masa uděláme 2 plátky, které rozklepeme na co největší kus, z obou stran je osolíme a posypeme sušeným česnekem.
-
Na polovinu plátku dáme kopřivové listy v několika řadách, pak Tyrolský salám a silný pruh(kvádr) sýra. vSepneme kovou jehlicí, nebo párátky a obalíme v solamylu, osolených našlehaných vajíčkách a strouhance.
-
Smažíme v malém množství oleje a nejprve přikryjeme poklicí, aby se nám maso pěkně prosmažilo-je pak křehoučký.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem Velikonoční nádivku, kam jsem dala hodně kopřiv a protože zbyly použila jsem je do plněného řízku a byly v něm moc dobré.
Řízky lze dělat i z jiného masa…..které máme rádi!
Kuchařka: Bibinka









