Suroviny
- 150 g taveného sýru Oro di Moravia
- 50 g čerstvého másla
- 50 g sýru Gran Moravia
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme tavený sýr s čerstvým povoleným máslem (tzn. pokojové teploty) a nastrouháme si na velmi jemném struhadle extra tvrdý sýr parmazánového typu Gran Moravia. Nastrouhaný sýr přidáme do promíchané směsi másla a taveného sýra a lehce promícháme, aby došlo k propojení všech ingrediencí v celistvou poněkud hustější hmotu.
-
Pro barvu a lehké osvěžení chuti přidáme na jemno nakrájenou pažitku. Podáváme zdobené snítky pažitky a kapkou pikantní paprikové pasty na kousku čerstvého chleba jako chuťovku k vínu.
Poznámka od kuchařky
V Brně je na ul. Radnické nově otevřená prodejna sýrů Litovelské sýrárny Orero produkující sýr Gran Moravia a je tam opravdu netradiční sortiment nejen tohoto sýru, ale i jiných italských sýrů. Kupuji zde pravidelně čerstvé máslo v ceně 120,-Kč/kg. Tavený sýr je velmi výrazné vůně a chuti a balení 150g je za 24,-Kč.