Paté z fazolí Borlotti a ricotty

54
- reklama -

Suroviny

1 konzerva (400 g) fazolí Borlotti
175 g Ricotty
50 g másla
1 stroužek česneku
citronová šťáva
sůl
čerstvý tymián nebo rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Fazole slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak je nasypeme do mixéru, přidáme ricottu, povolené máslo, česnek a rozmixujeme na hladký krém.

  3. Ochutíme citronovou šťávou a solí.

  4. Tymián nebo rozmarýn jemně nasekáme a přidáme ke směsi.

  5. Tou můžeme naplnit mističky vymazané olivovým olejem nebo směs necháme v misce a dáme na alespoň 2 hodiny vychladit do lednice.

  6. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem a fazolemi Borlotti prohřátými na másle.