Omáčka s cizrnou a pórkem

64
- reklama -

Suroviny

cizrna (namočená z druhého dne a nebo plechovková)
jeden větší pórek
kousky kuřecího masa – nemusí být
voda nebo vývar
větší cibule
5-6 stroužků česneku
lžička oleje
lžička mleté papriky
majoránka
sůl
pepř
citron – šťáva
kurkuma (nemusí být, spíš pro barvičku)
trošku hladké mouky
troška vody (nebo smetany) na záklechtku

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si dáme vařit do vody s majoránkou do změknutí.

  2. Mezitím nakrájíme cibulku a osmahneme jí v hrnci na trošce oleje, zasypneme mletou paprikou a solí (ne moc dlouho, ať paprika nezhořkne), až začně cibulka zlátnout, přidáme cizrnu i s vodou ve které se vaří.

  3. Přidáme rozmačkaný česnek a pórek nakrájený na kolečka. Odebereme si část a rozmixujeme a vrátíme zpět.

  4. Do směsi dáme kuřecí kousky masa.

  5. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou, citronovou šťávou (nebojte se jí) kdo má jak rád.

  6. Uděláme záklechtku (mouka + voda nebo smetana), zahustíme a necháme chvíli povařit

    Podávala jsem s pohankou, která se výborně hodí jak chutí tak tím, že je celé jídlo velmi zdravé. Myslím, že by se hodila i rýže.

Poznámka od kuchařky

Kuřecí maso byl chvilkový nápad, protože předchozí den jsem porcovala kuře a maso co jsem okrájela(kolem páteře atd). jsem dala povařit do vývaru, tak jsem to dneska všechno zpracovala:-)