
Suroviny
- cizrna (namočená z druhého dne a nebo plechovková)
- jeden větší pórek
- kousky kuřecího masa – nemusí být
- voda nebo vývar
- větší cibule
- 5-6 stroužků česneku
- lžička oleje
- lžička mleté papriky
- majoránka
- sůl
- pepř
- citron – šťáva
- kurkuma (nemusí být, spíš pro barvičku)
- trošku hladké mouky
- troška vody (nebo smetany) na záklechtku
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu si dáme vařit do vody s majoránkou do změknutí.
-
Mezitím nakrájíme cibulku a osmahneme jí v hrnci na trošce oleje, zasypneme mletou paprikou a solí (ne moc dlouho, ať paprika nezhořkne), až začně cibulka zlátnout, přidáme cizrnu i s vodou ve které se vaří.
-
Přidáme rozmačkaný česnek a pórek nakrájený na kolečka. Odebereme si část a rozmixujeme a vrátíme zpět.
-
Do směsi dáme kuřecí kousky masa.
-
Dochutíme solí, pepřem, kurkumou, citronovou šťávou (nebojte se jí) kdo má jak rád.
-
Uděláme záklechtku (mouka + voda nebo smetana), zahustíme a necháme chvíli povařit
Podávala jsem s pohankou, která se výborně hodí jak chutí tak tím, že je celé jídlo velmi zdravé. Myslím, že by se hodila i rýže.
Poznámka od kuchařky
Kuřecí maso byl chvilkový nápad, protože předchozí den jsem porcovala kuře a maso co jsem okrájela(kolem páteře atd). jsem dala povařit do vývaru, tak jsem to dneska všechno zpracovala:-)









