
- reklama -
Suroviny
- 400 ml smetanového bílého jogurtu
- 2 bílky
- větší svazek medvědího česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.
-
Listy česneku pokrájíme na velmi jemné kousky.
-
Do jogurtu vmícháme ušlehaný sníh, česnek a osolíme podle chuti.
-
Ve vhodné nádobě dáme do mrazáku a každou půl hodinku promícháme, aby nám nevznikl tuhý blok a zmrzlina zůstala načechraná. Trvá to odhadem cca 2 hodiny. Asi by to šlo dát do zmrzlinového strojku, ale s ním nemám zkušenost.
Poznámka od kuchařky
Tuto zmrzlinu jsem původně zkusila jen z recese a neměla jsem v úmyslu ji sem dát, ale byla jsem mile překvapena, proto ji dávám jako nový recept.
Kuchařka: maris