Jogurtová zmrzlina s medvědím česnekem pro Magdalenku

49
- reklama -

Suroviny

400 ml smetanového bílého jogurtu
2 bílky
větší svazek medvědího česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.

  2. Listy česneku pokrájíme na velmi jemné kousky.

  3. Do jogurtu vmícháme ušlehaný sníh, česnek a osolíme podle chuti.

  4. Ve vhodné nádobě dáme do mrazáku a každou půl hodinku promícháme, aby nám nevznikl tuhý blok a zmrzlina zůstala načechraná. Trvá to odhadem cca 2 hodiny. Asi by to šlo dát do zmrzlinového strojku, ale s ním nemám zkušenost.

Poznámka od kuchařky

Tuto zmrzlinu jsem původně zkusila jen z recese a neměla jsem v úmyslu ji sem dát, ale byla jsem mile překvapena, proto ji dávám jako nový recept.