- reklama -
Suroviny
- 1 vepřové koleno
- 5 ks cibule (větších)
- 20 dkg anglické slaniny
- hořčice kremžská
- sůl
- pepř
- 1 láhev černého piva
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno si řádně vykostíme (já už kupuji rovnou vykoštěné) a rozložíme si ho na stůl, aby nám vznikla placka.
-
Osolíme, opepříme, pomažeme kremžskou hořcicí a poklademe anglickou slaninou.
-
Koleno řádně zabalíme do rolády a můžeme svázat kuchyňskou nití nebo špejlema.
-
Do pekáčku, kde budeme dělat koleno, nakrájíme cibule na plátky – nedáváme tuk, koleno si ho dost pustí samo. Cibuli dáme do pekáčku. Na ni položíme zabalené koleno a polejeme černým pivem.
-
Vložíme do trouby kterou si předehřejeme na 180°C.
-
Nejdříve koleno pečeme přikryté a po hodině odkryjeme a dopečeme. Během pečení koleno poléváme výpekem. Koleno podáváme se zelím a knedlíkem nebo s bramborami. Přeji Vám dobrou chuť:).
Kuchařka: padushka