Pečená roláda z vepřového kolena na černém pivě

178
- reklama -

Suroviny

1 vepřové koleno
5 ks cibule (větších)
20 dkg anglické slaniny
hořčice kremžská
sůl
pepř
1 láhev černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno si řádně vykostíme (já už kupuji rovnou vykoštěné) a rozložíme si ho na stůl, aby nám vznikla placka.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, pomažeme kremžskou hořcicí a poklademe anglickou slaninou.

  3. Koleno řádně zabalíme do rolády a můžeme svázat kuchyňskou nití nebo špejlema.

  4. Do pekáčku, kde budeme dělat koleno, nakrájíme cibule na plátky – nedáváme tuk, koleno si ho dost pustí samo. Cibuli dáme do pekáčku. Na ni položíme zabalené koleno a polejeme černým pivem.

  5. Vložíme do trouby kterou si předehřejeme na 180°C.

  6. Nejdříve koleno pečeme přikryté a po hodině odkryjeme a dopečeme. Během pečení koleno poléváme výpekem. Koleno podáváme se zelím a knedlíkem nebo s bramborami. Přeji Vám dobrou chuť:).