
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 lilky (střední)
- 180 g sýra Camembert (nebo Hermelín)
- 100 g balkánského sýra
- 5 žampionů (středních)
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 rajčata (větší)
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- bazalka
- oregáno (nebo směs bylinek)
- podravka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme stát, aby pustil vodu, pak osušíme papírovou utěrkou.
-
Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou.
-
Na dno rozložíme lilek, posypeme bylinkami, přidáme oloupané a nakrájené žampiony, trochu osolíme, posypeme nakrájenou cibulkou, česnekem a poklademe Camembertem nakrájeným na plátky.
-
Na sýr rozložíme nakrájená rajčata, která trošku posypeme Podravkou. Ještě jednou opakujeme a končíme rajčaty, na která nastrouháme balkánský sýr.
-
Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby přibližně na 30 – 35min. Podáváme s bagetou, nebo opečeným toustovým chlebem.
Kuchařka: mysulka