
Suroviny
4 porce
- 450 g vepřového masa
- 400 g červených fazolí
- 250 ml červeného vína
- 3 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 červené papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sekaná petrželka
Postup přípravy receptu
-
Fazole přes noc namočíme do vody, pak vodu slijeme, zalijeme vínem a vaříme 10-15 minut.
-
Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, protlak, fazole i s vínem, kmín, majoránku, papriku nakrájenou na proužky, osolíme a dusíme doměkka. Není třeba ničím zahušťovat.
-
Podáváme ozdobené kolečky cibule a sekanou petrželkou. Jako příloha se hodí brambory, rýže, těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem objevila v Blesku – Vaše recepty, autorem je Ludvík Davídek z Mor. Třebové a já mu děkuji za dnešní skvělý recept, jeho recept je ale uvařený z hovězího masa.
Já si k masu připravila kuskus a chutnalo to vážně skvěle i s ním.
Pro milovníky ostrých jídel je vhodné k masu přidat 1 lžičku posekaných čili papriček.