
- reklama -
Suroviny
3 litry
- 4 brambory
- velkou mrkev
- kořenovou petržel
- lahůdkovou cibuli
- menší cibuli
- 4 stroužky česneku
- 1/2 sáčku Babiččiny mražené zeleniny
- 5 cherry rajčátek
- 3 hrsti čerstvých(nebo mražených, sušených) hub směs
- 2-3 hrsti fazolí (dala jsem strakatý)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- majoránka
- 1 zeleninový vývar
- pažitka
- libeček
- olivový olej (nebo máslo)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a brambory si nakrájíme na menší kousky, česnek na plátky.
-
Nejdřív si povaříme fazole tak napůl.
-
Do jiného hrnce dáme olej, mírně osmažíme cibuli a česnek, přidáme mouku a uděláme jíšku kterou zalijeme fazolemi i s vývarem, dáme veškerou zeleninu, zeleninový vývar, libeček, houby a vaříme.
-
Za chvíli dáme ještě majoránku, lahůdkovou cibulku a pak dáme pažitku do uvařené polévky.
Poznámka od kuchařky
Ráno jsem se rozhodla pro zeleninovou polévku s houbami, kterých mám ještě dost a musím je zpracovat do houbové sezony. Našla jsem však ve spíži fazole a nebylo jich až tak moc a výsledkem je tato dobrá polévka.
Kuchařka: Bibinka









